Integral Vision: a kedvenc irodám

Bevallom, kicsit féltem az első iroda projektemtől. Nehéz feladat egy egész csapat szokásait, munkamódszereit leképezni egy térré, amelynek mindig követnie kell a felhasználók igényeit. A céget jellemző demokratikus szervezeti kultúra és a vezetők részéről érkező teljes bizalom volt az, ami megkönnyítette a munkámat.

A beköltözés előtt másfél hónappal kerestek meg Kulcsiék azzal a kéréssel, hogy olyan irodát tervezzek, ami használatbavételkor már funkcionális. Vagyis a mindennapjaikat elősegítő elemek (tárgyalóasztal, recepció, illetve a munkaállomások) már készen kellett, hogy várják őket az átvételkor. Az idő rövidsége miatt egyértelmű volt számomra, hogy a második „felvonásban” lesz idő finomítani az összhatást.

A csapat nem tudta egészen pontosan, hogy mit várnak az irodától, csak azt tudták, milyen stílust nem képvisel az Integral Vision. A közös beszélgetések során derült ki, valójában mik az igényeik: mindenképp természetes, harmonikus, pici industrial vonallal megfűszerezett irodában éreznék leginkább jól magukat. A hely mérete, illetve a vezetők nyitott szemlélete tette lehetővé az egyedi bútorok tervezését, illetve kivitelezését, melyek nélkül valószínűleg nem lett volna ennyire erőteljes és pontos a végeredmény. Szerettem volna egy hangsúlyos felületet kialakítani az irodában, ahol teljes egészében összpontosul a hangulat, melyet életre kívántam hívni. Az ötféle páccal kezelt 3D dekor első látásra kicsit erősnek bizonyult a csapat számára, de hamar megbarátkoztak a fallal, mivel melegséget áraszt az irodaépület fehér falai közt. (Terveink között szerepel a faldekor megvilágítása, mely különösen télen, a hideg, sötét délutánokon kerül majd fókuszba).

A konyhai installáció tökéletesen leképezi az Integral Vision szellemiségét. Hónapokon keresztül próbáltunk olyan képet tervezni, ami mindenki számára megfelelő. Végül a csapat kreatív szakembere, Fekete Bálint álmodta meg a végeredményt, amely a csapattagok által választott bakelitlemezekből áll össze. Ez a fal így kicsit mindenkié lett egyben.

Nem álmodhattam volna ideálisabb céget az első iroda projektemként, ahol a szervezeti kultúra nem csak elcsépelt gondolat, hanem valóban érték, amelyet a vezetők akkor is figyelembe vesznek, amikor az irodát, vagyis a dolgozók életterét alakítják ki.