Quadron iroda

A 2014-ben megalakult Quadron Kft. IT biztonságtechnikával foglalkozik. A cég vezetője engem kért fel a belső tér kialakítására, amit természetesen örömmel vállaltam, mivel alapvetően irodák berendezésével szeretek foglalkozni.

A Quadron esetében új terepre tévedtem, korábban olyan cégekkel működtem együtt, melyek legalább 4-5 éve piaci szereplők, így összeszokott csapattal kellett együtt dolgoznom. Ezek a cégek, illetve dolgozók rendelkeznek együttműködésre, napi rutinra vonatkozó tapasztalatokkal, így az ezekből fakadó esetleges elvárásokra (talán) könnyebb reflektálnia a tervezőnek a tér kialakításakor.

A Quadron esetében zöld utat kaptam és tulajdonképpen szabályszerű tértervezést tudtam követni az openoffice kapcsán. Az iroda egyébként adott: volt külön tárgyaló, vezetői iroda, elő/fogadótér. Az oppenoffice-t kellett megkomponálni, amelyben sikerült egy irodavezetői, illetve pihenősarkot is elhelyeznünk.

Mindig a pénzügyi kerettől függ a dekoráció/koncepció. Általánosságban három irányt szoktam felvetni: vagy a bútorzatot tervezem meg, és ezeknek lesz egyedi jellege, ami uralja a teret (ez költségesebb mód), vagy a dekorációval operálok egy viszonylagos egyszerű bútorzat mellett. Ez a megoldás általában költséghatékonyabb. Létezik egy a harmadik megoldás, amikor az első két verzió ötvöződik.

A Quadron irodában inkább a faldekorra helyeztük hangsúlyt, tudva azt, hogy a dekor egyes elemei nem mozdíthatóak (ezt is érdemes végig gondolni tervezéskor, pl költözéskor lehet fontos!).

A cég friss, fiatalos, dinamikus arculatából indult ki a színterv. Minden térben egy meghatározott arculati szín uralkodik, figyelembe véve a tér funkcióját.

Hosszas tervezés és egyeztetés eredménye a falmatrica-design, mely eredetileg infógrafikus stílusban szerettük volna megalkotni, azonban nagy felületeket kellett megtölteni (minden helység egy hangsúlyos falát matricáztuk), így inkább a cég tevékenységére utaló kulcsszavakkal, és ikonokkal dolgoztunk.

A vezetői iroda nagyobb falára eredetileg Benetti Moss Frame zuzmófalat terveztünk http://www.coverings-me.com/index.php/benetti-moss-frame, ennek a kivitelezése egyelőre várat magára, amint elkészül, bemutatom. A sok színben pompázó zuzmófalhoz remekül illenek a beige/szürke/fekete bútorok.

Falmatrica kivitelezés_Dekoratio Branding Kft.
Openoffice íróasztalok és székek_ Ikea
Pihenősarok kanapé_ „Zsuzsi” retro fotel mintájára készült egyedi bútor
Vezetői iroda bútorzat és világítás_ Innoshop, illetve egyedi tervezés
Vezetői szék_Europa Design
Előtér bútorzat és világítás_ Innoshop, illetve egyedi tervezés
Kreatív tervezés és fotózás_Ormándi Viktor